Wat je nodig hebt voor 12 spiezen
– 2 teentjes knoflook
– 25gr boter
– rasp en sap van 1/2 citroen
– 15gr platte peterselie, gehakt
– snufje gemalen chili
– zeezout
– 12 garnalenspiezen
Wat je gaat doen:
Snijd de knoflook in dunne plakjes. Pak een steelpan en smelt hier de boter in.
Voeg de plakjes knoflook toe en fruit deze een minuutje in de boter. Doe daarna de citroenrasp, helft van het citroensap, driekwart van de peterselie en de gemalen chili erbij. Roer door en laat nog een minuutje zacht pruttelen. Breng op smaak met zeezout en laat iets afkoelen.
Leg de garnalenspiezen in een platte schaal en schenk hier de marinade over. Laat dit een uur of 2 intrekken terwijl de schaal afgedekt in de koelkast staat en grill ze daarna op de BBQ. Garnalen hebben maar heel kort nodig, anders worden ze taai. Een paar minuten per kant is voldoende.
Serveer op een grote schaal, sprenkel de resterende citroensap erover en bestrooi met het laatste beetje peterselie.