Ingrediënten
800 gram vastkokende aardappels geschild en gehalveerd
100 gram ham (dikke plak) in blokjes
4 augurken in plakjes
1 rode ui in hele dunne ringen
(Optioneel 150 gram gekookte en afgekoelde broccoli in kleine roosjes gesneden)
100 gr Griekse yoghurt
2 eetlepels yogonaise
1 eetlepel honing-mosterd
Scheutje Appelazijn
20 gram verse bieslook fijngehakt
Zout
Peper
Olijfolie
Schil en snijd de aardappels in parten. Kook de aardappels in gezout water volgens de verpakking. Laat ze afkoelen tot kamertemperatuur en snijd ze in plakjes of blokjes. Doe het zelfde met de optionele broccoli en snijd er kleine roosjes van. Meng de yoghurt, yogonaise, mosterd, azijn en peper en een scheut water door elkaar. Proef en voeg eventueel nog wat azijn, yogonaise,zout of mosterd toe zodat het meer naar jouw smaak is. De saus mag best sterk smaken want straks na het mengen zwakt dat af.
Doe de aardappels met de gesneden ui, hamblokjes, plakjes augurk en fijn gesneden bieslook in een kom. Voeg de dressing toe en een scheutje olijfolie. Proef en voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Roer nogmaals door. Eet direct of bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik. De salade is circa drie dagen houdbaar.
bron: www.demandiekokenkan.nl/overheerlijke-zelfgemaakte-aardappelsalade