Indonesische kipsaté
Ingrediënten
voor ongeveer 25-30 stuks
- houten satéprikkers
- 1 kilo kippendijfilets
Voor de 1ste marinade
- 100 ml ketjap manis
- 1 1/2 eetlepel suiker
- 6-8 teentjes knoflook, uitgeperst
- sap van 2 partjes citroen
- peper en zout
Voor de 2de marinade
- 50 ml ketjap manis
- 1 theelepel sambal oelek
- 30 ml zonnebloemolie
- 30 ml warm water
- sap van 1 partje citroen
- peper en zout
Laat de satéprikkers minimaal 2 uur in water weken. Snijd de kip in rechthoekige stukjes van 2 x 3 cm.
Voeg ketjap manis, suiker, knoflook, citroensap en een voldoende hoeveelheid peper en zout toe aan de kipblokjes. Kneed de smaakmakers door de kipblokjes en laat de kip een nacht of minstens 8 uur marineren.
Rijg de gemarineerde kipblokjes in de lengte aan de satéprikkers. Let erop dat de punt van de prikker goed bedekt is en dat er geen gaten vallen tussen de kipblokjes.
Steek de barbecue aan en rooster de satés aan alle kanten, maar bak ze niet gaar.
Meng alle ingrediënten voor de tweede marinade. Doop iedere satéprikker met kip in de marinade en rooster de satés nog een keer kort.
Serveer de kipsaté met pindasaus terwijl hij nog warm is.
bron: www.culy.nl/recepten/recept-indonesische-kipsate-sate-ayam