Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Javaanse Soto soep  

Ingrediënten voor de soep:                   

1 (soep) kip 
djahe (vers)
1 sereh stengel 
laos (vers) 
5 tenen knoflook
3 kemirinoten 
2 salemblaadjes
2 drejoekblaadjes
3 rode pepers
stukje trassie
2 theelepels koenjit
theelepel vetsin
selderij
hele ui met schil
kippenbouillonblokken

 

Ingrediënten maaltijd:

witte kool
vaste aardappels
plakrijst
prei en/of ui
hardgekookt ei
sambal trassie

 

Bereiding soep:

Alle ingrediënten in ongeveer 3 liter water goed gaar koken. Zeven en fijngesneden kip en selderijblaadjes toevoegen. Bewaar een derde van de kip (de vetste stukjes) om later te bakken.

Bereiding maaltijd:

De witte kool (250gr.) even blancheren. Kook de in blokjes gesneden aardappel en de rijst met weinig zout. Snijd de prei heel fijn en de eieren (5st.) in stukjes.

 

 

Kipstrooisel:

Bak de bewaarde kipstukjes samen met veel ui, knoflook en sambal –trassie in olie totdat het strooisel lekker krokant en pittig is.

 

 

Serveren van de Soto:

Schep op een diep bord eerst wat rijst dan kool en aardappel, daarop prei, ui en ei. Daaroverheen de soep en voor de liefhebbers het pittige kipstrooisel.

Officieel hoor je de sambal-trassie erbij te eten dus bij elke lepel een beetje sambal meepikken vanaf de rand van je bord. Maar door de soep is ook erg lekker.

Kroepoek erbij en smullen!

Slamat makan ofwel Smakelijk eten…

Sate Ayam

Indonesische kipsaté Ingrediënten voor ongeveer 25-30 stuks houten satéprikkers 1 kilo kippendijfilets Voor de 1ste

Lees verder...

BBQ Helden

BBQ–helden heeft recepten voor vlees, vis en gevogelte. BBQ-helden.nl Of check BBQ helden op Pinterest

Lees verder...

Aardappelsalade

Ingrediënten800 gram vastkokende aardappels geschild en gehalveerd100 gram ham (dikke plak) in blokjes4 augurken in

Lees verder...