Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sushi

Sushirijst
Spoel de rijst tot het spoelwater helder is.
Zet de rijst op met koud water en een beetje zout, breng aan de kook en laat op laag vuur 10 minuten koken met de deksel op de pan. Zet het vuur uit. Haal de deksel van de pan, dek de pan af met een schone theedoek en leg de deksel terug op de pan. Laat de rijst nog 15 minuten zo staan.

Verdeel de rijst over een hangiri of ovenschaal en besprenkel met de sushi-azijn.


Garnituren
Was de komkommer en snijd de uiteinden eraf. Het is makkelijk om de komkommer ongeveer in dezelfde lengte als een norivel te snijden. Halveer de komkommer in de lengte en halveer de repen nogmaals. Verwijder de zaadlijsten en snijd de repen eventueel nog een keer in de lengte door.

Halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in repen.

Meng wasabi naar smaak door 3 eetlepels mayonaise en roer goed door.

Vul de grote kom met lauw water en voeg er een scheut sushi azijn aan toe. Dit mengsel heet su-water.


Spicy Tuna maki (2 rollen)
Druk het vocht goed uit de blikjes tonijn en doe de tonijn in een kom. Voeg 3 eetlepels mayonaise en de sambal toe en roer goed door. Pel en snipper de rode ui n voeg toe aan de tonijn.

Neem een norivel en verdeel rijst over 2/3e van het vel. Leg een reepje komkommer op de rijst en verdeel de spicy tuna erover. Rol het norivel op en plak dicht met wat su-water. Halveer de rol en snijd in gelijke plakjes.


Roomkaas in side out roll (2 rollen)
Hak de bieslook. Snijd de roomkaas in repen. Leg een norivel op het bamboematje en bedek met rijst. Strooi de gehakte bieslook over de rijst en dek af met plasticfolie. Draai het norivel om zodat het plastic op het bamboematje komt te liggen. Beleg het norivel met reepjes roomkaas, komkommer en avocado en eventueel reepjes zalm. Rol het norivel op en plak dicht met su-water. Halveer de rol en snijd in gelijke plakjes.


Californian roll (2 rollen)
Druk het vocht er goed uit de krab. Maak het krabvlees aan met 2 eetlepels mayonaise en de chilisaus. Rasp met een fijne rasp de limoenschil. Breng op smaak met het limoenrasp, zout en peper. Leg een norivel op het sushimatje en bedek deze met de rijst. Bestrooi met sesamzaad en leg hierop een stuk plasticfolie. Draai het norivel om zodat het plastic op het bamboematje komt te liggen. Beleg het norivel met krab, avocado, komkommer en tuinkers. Rol het norivel op en plak dicht met su-water. Halveer de rol en snijd in gelijke plakjes.


Temaki zalm (4 handrolls)
Snijd de zalm in gelijke, niet te dunne, repen.

Halveer een norivel en leg een helft weg. Leg wat rijst op een helft van het norivel. Besmeer de rijst met wasabi-mayonaise en beleg de rijst met avocado, komkommerreepjes en zalmreepjes. Voeg eventueel tuinkers toe.

Rol de nori tot een puntzak. Maak de rand van het norivel een beetje nat met su-water en plak dicht.

 

Sate Ayam

Indonesische kipsaté Ingrediënten voor ongeveer 25-30 stuks houten satéprikkers 1 kilo kippendijfilets Voor de 1ste

Lees verder...

BBQ Helden

BBQ–helden heeft recepten voor vlees, vis en gevogelte. BBQ-helden.nl Of check BBQ helden op Pinterest

Lees verder...

Aardappelsalade

Ingrediënten800 gram vastkokende aardappels geschild en gehalveerd100 gram ham (dikke plak) in blokjes4 augurken in

Lees verder...