Ingrediënten
• 500 kg kippendijfilet
• 1 ui gesnipperd
• 2 teentjes knoflook fijngeperst
• tomaat in stukjes
• 3 el hindoestaanse massala
• 1 el djinten (komijn)
• 1 laurierblad
• kipboullion – maggiblokje naar smaak
• tl suiker
• scheutje gembersiroop
• 1 madame jeanette of
• 500 gr kruimige aardappelen in stukken
• 500 gram kousenband of boontjes
• 4 eieren gekookt en gepeld
• roti koeken (diepvries per 3 bij de toko)
De kip:
• Was en snijd de kip in stukken.
• Fruit de uien en knoflook 2 minuten in een wok of braadpan.
• Doe dan de tomatenblokjes bij de ui en knoflook.
• Roerbak de kip er even bij.
• Zodra de kip aangebakken is, circa 300 ml water erbij en voeg de massala, djinten, bouillonblokjes, suiker, laurierblad toe.
• 1 madame jeanette evt mee laten stoven
• Laat het geheel circa 30 minuten sudderen.
• een scheutje gembersiroop na het sudderen toevoegen
De aardappel:
• Verhit in een aparte braadpan een eetlepel olie.
• Fruit de uien en knoflook 2 minuten.
• Doe dan de tomatenblokjes bij de uien en knoflook.
• Roerbak de stukken aardappel er even bij.
• Zodra de aardappel aangebakken is schenk je ±300 ml water erbij en voeg de massala, djinten, bouillonblokjes, suiker en laurierblad toe.
• Doe hier na 15 minuten de gekookte en gepelde eieren bij.
• Laat het geheel circa 20 minuten sudderen en maak af met een klein scheutje gembersiroop.
De rest:
• Roerbak de boontjes (evt met een uitje en tomaat) in circa 15 minuten gaar.
• Verwarm de roti koek in een plastic zak in de magnetron.
• Serveer de rotikoek, kip, aardappel, eit en boontjes.
De javaanse zoetzure komkommer smaakt er erg lekker bij